Calitățile unui pr-ist

Ca și în orice alt domeniu, și în relații publice este nevoie de o gamă de calități pe care trebuie să le achiziționezi pentru a deveni un specialist al acestei ramuri.

Un top cinci al caracteristicilor de care ai nevoie pentru a fi un bun pr-ist este:

  1. CLARITATE. Un bun om de pr trebuie să-și exprime cât mai clar conținutul, astfel încât să ajungă la cât mai multe tipuri de public, din diverse rețele media.
  2. ONESTITATE. Minciuna nu-i este partener de afaceri, astfel că, în situațiile neplăcute, pr-istul găsește modalități propice de-a-i spune clientului adevărul când nu este de fapt tocmai ce așteaptă acesta.
  3. RIGUROZITATE. Sursele pe care le utilizează sunt verificate de către acesta pentru a expune adevarul intotdeauna, chiar dacă clientul susține veridicitatea lor.
  4. CREATIVITATE. Dacă n-ai creativitate, n-ai cum să reușești să creezi legătura între produsul sau ideea clientului și publicul țintă.
  5. CONȘTIENTIZARE. Angajarea în societate și capacitatea de a fi la curent cu noutățile care se produc în aceasta și mai mult, crearea unei imaginii de ansamblu pentru client astfel încât acesta să înțeleagă cum se încadrează munca lui în diferite contexte, face din tine un bun cunoscător de pr.

Top5.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s